4.12.13

Swedish black & white apartment












Dit prachtige zwart met wit (en toegevoegde kleur grijs) ingerichte appartement kwam ik vanochtend tegen op Zweedse makelaars site Bo-laget. Een lust voor het oog door de mooie en eenvoudige inrichting en details. Een mix van stijlen door het gebruik van design, vintage, brocante en een enkel DIY project zoals het kleding rek van stijgerbuizen. De blond houten visgraat vloer maakt het af en zorgt ervoor dat het huis een warmte uitstraling heeft. Mijn liefde voor Scandinavisch wonen wordt hierbij wederom bevestigd.

Hoe vind je de juiste vloer bij een Scandinavisch interieur?

Wat duidelijk herkenbaar is aan een Scandinavisch interieur is het gebruik van lichte kleuren, veel lichtinval, gebruik van natuurlijke materialen en een ruimtelijke opzet van het interieur. Voor het kiezen van meubels wordt vaak gekeken naar functionaliteit, eenvoud en schoonheid. Wanneer je verschillende woonmagazines en websites raadpleegt en op zoek gaat naar Scandinavische interieur zie je vaak alle bovengenoemde aspecten in het gehele interieur terugkomen. Ook voor de vloeren wordt bij een Scandinavisch interieur vaak gekozen voor een lichte en natuurlijke kleuren. Bij vele interieurs wordt gebruik gemaakt van wit geverfde houten vloeren. Met name door de praktische en schone eigenschappen wordt er tegenwoordig ook steeds meer gebruik gemaakt van andere soorten vloeren zoals PVC vloeren of laminaat vloeren.
PVC vloeren zijn er in ontzettend veel verschillende uitvoeringen, waarbij het grootste verschil zit in de klik uitvoering en de lijm uitvoering. De klik uitvoering is te vergelijken met laminaat en kan makkelijk zelf gelegd worden. De lijm uitvoering moet worden gelegd.  Kwalitatieve PVC vloeren vloeren zijn erg praktisch en kunnen door hun vochtwerende eigenschappen in vrijwel alle ruimtes worden gebruikt. De laatste technologieën maken het mogelijk dat een pvc vloer er net zo uitziet als een echte houten vloer, waarbij nerfstructuur zichtbaar is, maar ook voelbaar. Hierbij zijn lichte tinten ideaal voor in een Scandinavisch interieur zoals bijvoorbeeld een PVC vloer met een witte eikenhouten print.    Vooral op het gebied van onderhoud en schoonmaken zijn pvc vloeren erg praktisch.  
Ook verschillende vormen van laminaat kunnen prima worden gebruikt bij een Scandinavisch interieur. Ook laminaat is verkrijgbaar met verschillende houtstructuren in verschillende kleuren. Net als bij PVC vloeren is ook een laminaat vloer erg praktisch, je kunt deze vloer eenvoudig zelf leggen en is ook makkelijk in onderhoud. Het voordeel van zowel een klik pvc vloer en een klik laminaat vloer is dat wanneer er plaatselijke schade is, deze altijd plaatselijk vervangen kan worden en niet de complete vloer moet worden vervangen.

bron: Bo-laget

4 opmerkingen:

  1. Daar zou ik mij ook wel in thuis voelen hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!, heerlijk, die huizen daar.thanks voor het delen van je bron, heerlijk om bij weg te dromen.....x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt leuk bericht gedeeld . Ik krijg zoveel leuke en informatieve informatie voor Wood.Thanks voor het delen van zo'n mooi bericht .
    Eiken Houten Vloeren | Houtenvloeren

    BeantwoordenVerwijderen